Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a vakcinát

Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a vakcinát

Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. november 25-én. A november 22-től 28-ig tartó oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is.
MTI/Komka Péter

Fotó: MTI/Komka Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a védőoltást, közülük 48 ezren az első, 319 ezren harmadik oltásért keresték fel az oltópontokat – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője csütörtökön az állami televíziónak.

Galgóczi Ágnes úgy fogalmazott: nagy siker az oltási hét, és az oltásokkal életeket menthetünk meg. Szerinte mindenkinek érdemes kérni a harmadik, emlékeztető oltást is, hiszen azzal a szervezet védekezési képessége ismét 80-90 százalékos lesz. Emlékeztetett, hogy hétfőtől vasárnapig reggel 7 és este 7 között várják az oltást felvenni szándékozókat a kórházi oltópontokon regisztráció és időpontfoglalás nélkül.

A koronavirus.gov.hu pedig arról számolt be csütörtökön: az oltási akcióhét első három napján már 6 ezer 12-17 éves gyerek oltását is kérték a szülők, a legtöbben az első oltásra érkeztek. Kiemelték: Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön engedélyezte a Pfizer vakcináját ennek a korosztálynak.

A 12-17 évesek oltásával kapcsolatban azt írták: amennyiben a szülő szeretné gyermekét beoltatni, megteheti a most zajló oltási akcióhéten vagy a normál menetrend szerint is az online regisztrációt követően internetes időpontfoglalással, illetve a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál. – A 18 évesnél fiatalabbak oltásához szülői hozzájáruló nyilatkozat is kell – tették hozzá.

(MTI)