Az OTP ügyfeleinek kötelező lesz a maszk, a Mol dolgozóinak az oltás

Az OTP ügyfeleinek kötelező lesz a maszk, a Mol dolgozóinak az oltás

Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November 17-től az ügyfeleknek kötelező lesz maszkot hordani az OTP Bank fiókjaiban – áll a bank közleményében, amit a 444 idézett. A maszknak a szájat és az orrot is el kell takarnia, a hat évesnél fiatalabb gyerekeknek pedig nem kötelező viselniük. Az OTP szerint elővigyázatosságból vezetik be az intézkedést.

A bank ezenkívül a munkavállalók rendszeres tesztelésével, plexiüvegekkel, kézfertőtlenítővel és gyakoribb takarítással védekezik a járvány ellen a fiókokban és a központi irodaépületekben.

Emellett a bank folyamatosan ösztönzi ügyfeleit, hogy lehetőség szerint a biztonságosabb és gyorsabb online ügyintézést válasszák. 

Nagy elhatározásra jutott a Mol is: a nagy tőzsdei cégek közül másodikként – az első a Richter volt – úgy döntött, hogy a koronavírus elleni védőoltást szabja a munkavégzés feltételeként alkalmazottai körében. 

Mint a Portfolió idézi a Mol közleményét, úgy látják, egész Európában romlanak a járványügyi statisztikák, ezért minden lehetséges eszközt be kell vetni a kollégák védelme érdekében. Miután a járványügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy minden Magyarországon elérhető oltással meg lehet előzni a súlyos megbetegedéseket – és ezt az állítást a Mol saját statisztikái is igazolják –. a vállalat alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy él a kormányrendeletben biztosított lehetőséggel, és a munkavégzés feltételeként határozza meg a koronavírus elleni védettséget.

Ennek értelmében a munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, átestek a betegségen, van pozitív antitest tesztjük vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltás. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak oltakozással szerezhetnek védettséget.