Bakondi: Elérheti az ezret a tél beálltára a határvadászok létszáma

Bakondi: Elérheti az ezret a tél beálltára a határvadászok létszáma

Határvadászok (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tél beálltára akár az ezret is elérheti a határvadászok létszáma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közszolgálati M1 adó szombat esti műsorában. Bakondi György arról beszélt, a határvadászok első 5-600 emberből álló csoportja már a rendőrökkel közösen járőrözik, ahol megszerzik azokat a gyakorlati tapasztalatokat, hogy hatékony, hatásos és törvényes eljárásokat folytassanak a határon. „Rajtuk kívül több száz új jelentkező kiképzése kezdődött meg” – tette hozzá.

Bakondi hangsúlyozta: a határvadászok szolgálatba állásával fokozatosan megkezdődhet a honvédség erőinek kivonása a határőrizeti feladatokból, akik így a NATO-val közös gyakorlatokon vagy az ukrán határszakasz biztosításában tudnak részt venni.

Az MTI által is idézett miniszterelnöki főtanácsadó bízik abban, hogy az új olasz kormány határozott lépései fékezni fogják az illegális bevándorlást, valamint szólt a decemberi EU-csúcsról is. Kiemelte: a háborúnak és az elhibázott szankciós politikának is súlyos következményei vannak a migrációval kapcsolatban is. Ezek közé sorolta, hogy számos afrikai országba nem jut el a korábban rendelkezésre álló ukrán és orosz búza, így százezrek, milliók indulhatnak útnak az éhínség elől menekülve. „Másrészt az embercsempész bandák és a migránsok is könnyebben juthatnak fegyverhez, valamint a bevándorlók számának növekedése – a tavalyi év hasonló időszakához mért százezer körüli helyett számuk már meghaladta a 235 ezret – miatt a terroristák megjelenése is veszélyt jelent” – mondta.

Bakondi György a határzár erősítését fontosnak nevezve közölte: a tömeges illegális bevándorlást megállítani műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet.