Bayer Zsolt: A kegyelemadáshoz a mindenkori miniszterelnöknek semmi köze

Bayer Zsolt: A kegyelemadáshoz a mindenkori miniszterelnöknek semmi köze

Bayer Zsolt, a sorozat írója és rendezője a Szent Kelet Vesztett Varázsa címû új magyar dokumentumfilm-sorozatot bemutató sajtóeseményen a Mongolian Yurt Budapest étteremben 2024. február 2-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A most vérszagot érző, igazi hiénaként viselkedő ellenzék elkezdte az „átorbánozást”. Elkezdték Orbán lemondását követelni – mintha a miniszterelnöknek bármi köze lenne ehhez az egészhez. A rendszerváltás óta a köztársasági elnök joga, ha úgy tetszik, „kegyúri joga” a kegyelemadás, amihez a mindenkori miniszterelnöknek de jure és de facto semmi köze – többek közt erről írt Bayer Zsolt kormánypárti véleményvezér hosszú cikkében vasárnap a Magyar Nemzet oldalán Novák Katalin és Varga Judit lemondása kapcsán.

Arra is kitért, Novák közleménye „megrendítő” volt, Vargáé „szikár, tárgyszerű”. – Ebben a két nagyszerű asszonyban, anyában, nőben több tartás és méltóság van, mint az ellenzékben összes tagjában valaha volt és lesz – vélte.   Szerinte most az a kormányoldal kötelessége, hogy „megköszönjük ennek a két nagyszerű nőnek a morális cselekvést, megköszönjük nekik az eddigi munkájukat, megnyugvást és békét kívánjunk, és reménykedjünk, hogy további lelki sérülések nélkül átvészelik mindezt, elsősorban az undorító ellenzék és a csőcselék szellemi-lelki lincselését”.

Szerinte ezen felül az is a dolguk, hogy „komoly erőt” mutassanak, „amilyen csak nekünk van”. – Ha kell, hát az utcán. Lássák a hiénák, hogy itt vannak az oroszlánok! – vélte.

Címkék: Bayer Zsolt