Bayer Zsolt pápát becsmérlő szavait kérték számon Orbán Viktoron

Bayer Zsolt pápát becsmérlő szavait kérték számon Orbán Viktoron

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elnézést kért-e Bayer Zsolt korábbi becsmérlő szavai miatt Orbán Viktor Ferenc pápától – erre kíváncsi az MSZP-s Ujhelyi István. Emlékezetes, hogy a kormányközeli publicista korábban a „demens vénember” szavakat használta a katolikus egyházfő kapcsán.

Nem hagyta szó nélkül az MSZP-s Ujhelyi István, hogy Orbán Viktor a Facebookon is megemlékezett az Eucharisztikus Kongresszusra Budapestre érkezett Ferenc pápával való találkozásáról. A miniszterelnök annyit osztott meg követőivel, hogy arra kérte a szentatyát: „ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”.

A közösségi oldalon a bejegyzéshez hozzászólt a szocialista politikus is. – És nagy barátja, Bayer Zsolt méltatlanul sértő szavai miatt – amivel a Szentatyát illette – elnézést kért tőle? – tette fel a kérdést.

Emlékezetes, az ötös számú fideszes párttagkönyv tulajdonosa még 2016-ban a saját blogján írt Ferenc pápáról. Azt bírálta, ahogy a katolikus egyházfő az iszlámról, illetve a terrorizmusról vélekedett, helytelenítve például a kettő összemosását. … „a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember” – írta többek között a publicista.