Bekeményít a kánikula

Bekeményít a kánikula

Párakapu Debrecen belvárosában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már éjféltől harmadfokú hőségriasztás van érvényben, ennek megfelelően igazi kánikula várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön napközben derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű. A keleti, északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. A Balaton Siófoknál 25,5, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért felhívja az emberek figyelmét, hogy a magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot; kiemelten veszélyes a hőség az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre. Az idősek körében a magas hőmérséklet szív- és érrendszeri panaszokat okozhat, ezek észlelésekor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, továbbá érzékenyen reagálhatnak a gyógyszereket szedő betegek is. A katasztrófavédelem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ tanácsait ITT olvashatják el.

Címkék: időjárás