Belső vizsgálat indul a komáromi akkugyárban

Belső vizsgálat indul a komáromi akkugyárban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Csej Dzse Von, az SK Battery elnök-vezérigazgatója kezet fog a gyár ünnepélyes alapkőletételén a komáromi ipari parkban 2018. március 8-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolc alkalmazottat szállítottak kórházba még vasárnap a komáromi SK akkugyárából, miután munka közben fejfájásra panaszkodtak – ezt most a cég is megerősítette. Azt írták, hogy az érintetteket azonban a kórházi vizsgálat után – miután semmi szokatlan tünetet nem mutattak – hazaküldték.

Telex korábban úgy értesült több forrásból, hogy szúrós szag terjedt a levegőben. A cég most azt írta, hogy a megyei katasztórfavédelem szakemberei és a rendőrség még aznap kiszállt a helyszínre, mobil laboros méréseket végeztek és az eredmények szerint határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Mindenesetre az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosításának felderítésére, illetve a megelőzés érdekében „további intézkedéseket hajtanak végre”. Egyúttal elnézést kértek a problémáért, amelyet ez az incidens okozott.

 

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.