Belső vizsgálat indul a komáromi akkugyárban

Belső vizsgálat indul a komáromi akkugyárban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Csej Dzse Von, az SK Battery elnök-vezérigazgatója kezet fog a gyár ünnepélyes alapkőletételén a komáromi ipari parkban 2018. március 8-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolc alkalmazottat szállítottak kórházba még vasárnap a komáromi SK akkugyárából, miután munka közben fejfájásra panaszkodtak – ezt most a cég is megerősítette. Azt írták, hogy az érintetteket azonban a kórházi vizsgálat után – miután semmi szokatlan tünetet nem mutattak – hazaküldték.

Telex korábban úgy értesült több forrásból, hogy szúrós szag terjedt a levegőben. A cég most azt írta, hogy a megyei katasztórfavédelem szakemberei és a rendőrség még aznap kiszállt a helyszínre, mobil laboros méréseket végeztek és az eredmények szerint határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Mindenesetre az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosításának felderítésére, illetve a megelőzés érdekében „további intézkedéseket hajtanak végre”. Egyúttal elnézést kértek a problémáért, amelyet ez az incidens okozott.