Bencsik András: Hol van itt az orosz agresszió?

Bencsik András: Hol van itt az orosz agresszió?

Bencsik András a Sajtóklubban (Forrás: Hír Tv)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokrata főszerkesztője nem érti, hol lát a német kancellár orosz agressziót. Bencsik András erről a lap vezércikkében írt, amit a 24.hu-t főszerkesztő Pető Péter szúrt ki és osztott meg Facebook-oldalán. Bencsik idézi azt a mondatot, mely szerint a németek az ukránok oldalán állnak, és megvédik országukat az orosz agresszióval szemben.

„Orosz agresszió? A gázszerződéseket a németek mondták fel. Az orosz tulajdonban álló északi tengeri gázvezetéket, mint tudjuk, az »izlandi bálnavadászok« robbantották fel… A szankciókat az unió vezette be. Hol van itt az orosz agresszió?” – tette fel a kérdést Bencsik András. Hozzáfűzve, hogy akárhol is van, Olaf Scholz örül neki, többek között azért, mert a kancellár szerint egyesítette az EU-t, a NATO-t és a G7-et.

A főszerkesztő persze valószínűleg nem a háborút kívánta tagadni cikkében, hanem úgy látja, Németországgal szemben nincs szó semmiféle orosz agresszióról. Ami ebben a formában szintén nem igaz, hiszen az orosz fél rengeteg válaszlépést fogadott el az uniós és egyéb nyugati szankciókra. A háború önmagában is hozzájárult a megélhetési- és energiaválság fokozódásához, de Oroszország ezt az energiaárak és -szállítások alakításával még tovább súlyosbította is. Nem beszélve arról, az Ukrajnában folytatott háborúja milyen súlyos következményekkel járt az élelmiszerpiacra is. Oroszország és Ukrajna ugyanis a világ két legjelentősebb gabonaexportőre között volt, a háború pedig ezen a téren is komoly gondokat hozott magával.