Bencsik András: Itt az ideje fellázadni

Bencsik András: Itt az ideje fellázadni

A sokakat felháborító jelent (Forrás: The Olympic Games/X)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Sajnos azt kell mondjam, hogy ez Franciaország. Őszintén sajnálom azokat a franciákat, akik ezt eltűrik, de egyből azt üzenném nekik, hogy azért most már itt lenne az ideje fellázadni” – jelentette ki a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában az olimpiai megnyitóról szólva. Bencsik András ezt követően leszögezte, hogy ez az az ország, amelyiknek a nemzeti ünnepe a modern történelem legszörnyűségesebb

tömegmészárlásának az ünnepe, a Bastille ostroma; az ebből következő iszonyat, végül pedig az egyik logikus folyománya lett a kommunizmus, amelyet nekik „köszönhetünk”; amelyik kiirtotta a vallást, az az ország, amelyik lemészárolta a papokat és az apácákat, amelyik büszke arra, hogy szekularizálta, vagyis „istentelenítette” Franciaországot. 

Bencsik szerint blaszfémia az, hogy a Leonardo da Vinci-féle Az utolsó vacsora allegóriájával a kereszténységet gúnyolták, ráadásul „az a gépló, amelyik a Szajnán hozta a lángot, az apokalipszis lovasa (...) „az maga a halál és a sátán” érkezése volt. Megjegyezte, hogy „persze” Mohamedet nem tették oda. (A párizsi olimpia szervezőbizottsága egyébként bocsánatot kért a katolikusoktól és más keresztény csoportoktól, akiket felháborított a megnyitó ünnepség ezen jelenete. Később kiderült, hogy nem is az ikonikus alkotást, hanem egy másikat, Jan Harmensz van Biljert németalföldi festő Istenek lakomája című képét értelmezték újra, amelyen az istenek, középen Apollónnal Thétisz és Péleusz esküvőjét ünneplik. A lakoma a mitológia szerint az Olümposz hegy tetején történt. A műalkotás jelenleg a dijoni Magnin Nemzeti Múzeum képtárában tekinthető meg.)

 

Bencsik András saját bevallása szerint egy ponton elkapcsolt, de aztán mégiscsak visszatért a közvetítéshez. Azzal győzte meg magát, hogy ez egy történelmi pillanat, amikor Franciaország megmutatta nekünk önmagát. Hozzátette, a maga részéről várja, amikor „a francia Franciaország föláll, és azt mondja, hogy nem, én nem ez vagyok”. Kifejtette, erről beszélt Orbán Viktor, amikor azt mondta, hogyan képzeli el életét a Nyugat. „Nyomorékok, transzvesztiták, pedofilok és minden, ami szörnyűség, az így együtt, mert nekik ez így szép, hogy minden ki van forgatva és minden hazugság (...) megmutatta a Nyugat magát, és mi pontosan értjük Orbán Viktor szavait, hogy na ez az az út, amin mi nem akarunk”