Beszólt a Momentum Orbán Viktornak az azeri gratuláció miatt

Beszólt a Momentum Orbán Viktornak az azeri gratuláció miatt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és lham Alijev azeri elnök (j) a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján Asztanában 2023. november 3-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A „kereszténydemokrata” Orbán Viktor gratulált a muszlim azeri elnöknek, hogy sikeresen elüldözött Hegyi-Karabahból több mint százezer keresztény örményt. Erre a gerinctelenségre már tényleg nincsenek szavak... – így reagált a miniszterelnök pénteki kijelentésére Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető helyettese a közösségi oldalán

Mint megírtuk, Orbán Viktor pénteken Asztanában, a Türk Államok Szervezete 10. Csúcstalálkozóján vett részt. A találkozón Orbán Viktor előbb kifejezte „a magyar emberek tiszteletét” Recep Tayyip Erdoğan török elnöknek a Török Köztársaság megalapításának 100. évfordulója alkalmából, majd sok sikert kívánt lham Alijev azeri elnöknek „a térség stabilizálása érdekében végzett munkájához”, valamint „a karabahi újjáépítéshez” is, vagyis gyakorlatilag gratulált az azeri elnöknek Hegyi-Karabah elfoglalásához. „Gratulálunk, mélyen tisztelt elnök úr!”, tette hozzá a 444 szerint.

A hivatalos adatok szerint mintegy 120 ezer keresztény örmény lakott Karabahban, de a megtorlásoktól tartva szeptember végére szinte mindegyikük elmenekült onnan, ahol egyébként több mint kétezer éven át éltek.