Bevetik a Kubatov-listát Pusztaszabolcson

Bevetik a Kubatov-listát  Pusztaszabolcson

Csányi Kálmán és a Fidesz pusztaszabolcsi jelöltjei (Fotó: Facebook/Csányi Kálmán hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csányi Kálmán, a város fideszes polgármestere a központból kapott lista alapján szervezi az agitációt a választás napjára – erről árulkodik egy Magyar Hanghoz eljutott hangfelvétel. A polgármester közölte: betartják az adatvédelmi előírásokat.

Pusztaszabolcson egy a „központból” kapott lista alapján kereshetik fel a potenciális Fidesz-szavazókat a párt jelöltjei, aktivistái – derül ki egy lapunkhoz eljutott hangfelvételből, amelyen forrásunk szerint Csányi Kálmán, a település újrázásra készülő kormánypárti polgármestere hallható. Információink szerint az eligazításra a múlt héten került sor. Az elhangzottak szerint a lista a pártot támogató aláírások alapján készült.

„Azokat az összesítéseket, amelyeket az aláírásokból kaptunk, azokat az összesítéseket, hogy melyik házszámnál történt valamiféle kapcsolat, mindenképp személyesen kellene (...) elmenni. Ezt az összesített listát fogom a holnapi nap folyamán megkapni és odaadni a képviselők számára, hogy tudjanak ezek alapján dolgozni. Illetve velük majd megbeszéljük, melyik utcában hogyan, miképpen tudja ezt az anyagot elvinni, és esetleg hogyha kapunk valamit a központból...” – hallható a felvételen.

Csányi Kálmán a tanácskozáson a számlálóbizottság fideszes delegáltjainak figyelmét arra hívta fel, hogy a párt jelöltjei a hosszú szavazólap alján, a 15.,17.,18. és 19. helyen szerepelnek és erre mindenképp hívják majd fel a szavazók figyelmét. „Nem tudom melyik az a mondat, amit ki kell találni, hogy ne szóljanak ránk” – mondja a felvétel végén Pusztaszabolcs polgármestere.

A Fejér megyei településen kiélezett verseny várható a polgármesteri tisztségért. A Fidesz által támogatott, 2013 óta polgármester Csányi Kálmánnal szemben Simonné Zsuffa Erzsébet indul.

„Történt valamiféle kapcsolat”

A sajtó hosszú ideje cikkez arról, hogy a Fidesz professzionális mozgósításának alapja a Kubatov-lista. A Fidesz pártigazgatójáról, Kubatov Gáborról elnevezett adatbázis létét a párt sem tagadja. Ám feltételezések szerint a lista olyan adatokat is tartalmaz - elérhetőség, pártszimpátia, szavazási hajlandóság -, amelyek tárolása és felhasználása a listán szereplő személy kifejezett hozzájárulása nélkül tilos.

Telefonon sikerült elérnünk Csányi Kálmánt, aki nem cáfolta, hogy egy lista alapján dolgoznak, azt ugyanakkor hangsúlyozta: minden az adatvédelmi előírásoknak megfelelően történik, hiszen az aláírásgyűjtő íveken szerepel, hogy az aláírók hozzájárulnak adataik kampánycélú felhasználásához. - A Fidesz által létrehozott adatkezelési rendszer alapján történik a kampány - tájékoztatott a polgármester.