Bige László: Annyi támogatást adok Márki-Zaynak, amennyit kér

Bige László: Annyi támogatást adok Márki-Zaynak, amennyit kér

Bige László (Fotó: MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Független, szabad gondolkodású embernek tartom magam, akinek véleménye van, s ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem? Mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas-hetvenes években lennénk – erről beszélt Bige László nagyvállalkozó a hvg360-nak adott interjújában

A kérdésre, hogy Bige korábban támogatást ígért Márki-Zay Péternek, mennyit fog adni neki, úgy válaszolt: „Annyit adok neki, amennyit kér. Soha nem voltam és nem is leszek egyetlen párt tagja sem, és egyiket sem támogatom. Bár a kormánypárti sajtóban rám húzták, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt nem támogattam”. 

Szerinte Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívéhez, „mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli”. – Ez az ország soha nem volt még olyan megosztott, és soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban, mint ma. A folyamatos politikai háborúzás már átterjedt a mikroszintre, a családokra is. Márki-Zaytól remélném, hogy vissza tudja állítani a demokráciát – indokolta szimpátiáját.

A teljes interjú Bige Lászlóval itt olvasható

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.