Bige László elárulta, ki akarta megfúrni

Bige László elárulta, ki akarta megfúrni

(Fotó:Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólalt Bige László, akinek nitorgénműtrágya-gyárát környezetvédelmi problémákra hivatkozva a múlt év végén lerohanták, majd működését is leállíttatták a hatóságok. Igaz, a bíróság ezt néhány hete jogszerűtlennek ítélte meg, így a szolnoki üzemben ismét elindulhatott a termelés.

A milliárdos eddig csak utalgatott rá, hogy egy befolyásos üzletember állhat a hatóság érdeklődése mögött. Most azonban meg is nevezte Csányi Sándort, az OTP Bank vezérét, és hosszú ideje tartó viszályukat hozta összefüggésbe a cége ellen indult hadjárattal – idézi a Bloomberg cikkét a 24.hu. Az üzletember azt is állította, a támadás célja az volt, hogy rákényszerítsék a régió legnagyobb nitrogénműtrágya-gyárának eladására.

Arról is beszélt, nem tartozik Orbán Viktor miniszterelnök belső köreihez, ezért nem remélhetett fair bánásmódot az ügyében.

A Bloomberg megpróbálta Csányit is megszólaltatni, a válasz az OTP kommunikációs osztályától érkezett. A levél szerint Bige László egy sor rossz beruházási döntésnek köszönheti szorult helyzetét, és nem a konkurenciának.