Blikk: 800 milliós költségvetési csalás miatt vették őrizetbe a „kopaszok vezetőjét”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bűnszervezetben elkövetett, 800 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják a futballmeccsek biztosításáról elhíresült, hétfő hajnalban őrizetbe vett Tóth Csabát, akit sokszor csak az erőteljesen fellépő „kopaszok” vezetőjének tartanak – értesült a Blikk.

Úgy tudják, Tóth és fia vagyonát zár alá helyezte a hatóság. A Blikk értesülései szerint Tóth Csaba a váci székhelyű NBH Vagyonvédelmi Kft.-vel dolgozott, amelynek ügyvezetője is őrizetbe került, további két személlyel együtt.

Az NBH Vagyonvédelmi Kft.-nek 2019-ben 706 millió forint árbevétele lett, amellyel csaknem megtriplázta 2018-as bevételét, voltak megbízásai a váci önkormányzattól, valamint a gödi Samsung-gyártól is. Keresték mindhárom érintettet, de az önkormányzat és az NBH lapzártáig nem reagált, a Samsung pedig azt közölte, hogy a hatósági megkeresés után döntenek arról, hogy milyen lépéseket tesznek.

A Blikk úgy tudja, a gyanú szerint a kft.-nél azzal követték el a költségvetési csalást, hogy az alkalmazott biztonsági emberek után nem fizették be az adókat és a járulékokat, ami egyébként az egyik leggyakoribb visszaélés a biztonsági cégek piacán.

Tóth Csaba egyik, a Blikknek nyilatkozó barátja szerint a biztonsági főnök, mint stratégiai tanácsadó ezt nem tudhatta, ennek bizonyítására pedig poligráfra kötve hajlandó vallomást is tenni. Ő úgy tudja, hogy a nyomozás még 2017-be indult az ügyben.

Címkék: Tóth Csaba