Blikk: Karácsony Gergely személyesen ment el a kukásokhoz

Blikk: Karácsony Gergely személyesen ment el a kukásokhoz

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Folytatódik az egyezkedés a főváros és a hulladékrakodók között. Csütörtök hajnalban Karácsony Gergely személyesen ment el beszélni a kukásokkal – tudta meg a Blikk. A portálhoz a látogatásról eljutó fotó alapján Karácsonyt általános főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus is elkísérte. A kukások egy része két nappal ezelőtt kezdett vadsztrájkba, hogy magasabb béreket követeljenek ki.

A Blikk úgy tudja, a főpolgármester látogatásán személyesen is megígérte, amit már korábban: a főváros a jelenlegi helyzetben annyi segítséget tud adni, hogy minden dolgozónak bruttó 200 ezer forintos egyszeri pénzt adnak a rezsidíjak kompenzálására. Ettől függetlenül jár a bruttó 120ezer forintos karácsonyi jutalom is.

Karácsony korábban arról posztolt: „a főváros a hulladékszállításban a Kukaholdingnak nevezett állami cégszörny alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek”.