Blokád alatt a debreceni önkormányzat – Tárgyal a polgármester a Momentummal

Blokád alatt a debreceni önkormányzat – Tárgyal a polgármester a Momentummal

Momentumosok tiltakoznak a debreceni polgármesteri hivatal előtt (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Személyes találkozót ajánlott Debrecen fideszes polgármestere a Momentum helyi önkormányzati képviselőjének azután, hogy az ellenzéki párt politikusai és aktivistái lényegében blokád alá vonták a polgármesteri hivatal épületét.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Mándi László és Szabó Bence momentumos képviselők több aktivistával közösen hétfőn reggel lezárták a polgármesteri hivatal Simonffy utcai irodáját. Az épület bejárata előtt ültek olyan transzparensekkel például – a városba tervezett akkugyárra utalva –, hogy „Stop méreggyár”. A párt délelőtti közlése szerint nem engednek be senkit sem az épületbe, ameddig Papp László, Debrecen fideszes polgármestere alá nem ír egy nyilatkozatot arról, hogy népszavazást ír ki az akkugyárakkal kapcsolatban. – Amíg nem írja alá, az ajtó zárva marad! – közölték.

A debreceni Fidesz-KDNP-frakció a Magyar Hanggal azt közölte, hogy Papp László Budapesten tárgyalt, azonban amint értesült az esetről azonnal felhívta Mándi Lászlót és felajánlott számára egy személyes találkozót, „hiszen az ajtaja bármikor nyitva áll előtte, ahogyan bárki előtt”. Mándi László nem adott egyértelmű választ arra, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel. A kormánypártok politikusai szerint egyébként az ellenzéki párt emberei akadályozták a debreceniek ügyintézését és az önkormányzati alkalmazottak munkáját, mivel többszöri kérésre sem engedték be őket. – A Momentum képviselői mai cselekedetükkel egyértelművé tették, hogy a Budapesten és külföldön bevett politikai atrocitásokat szeretnék Debrecenbe importálni, ami méltatlan a debreceni önkormányzati képviselőkhöz – írták. Mint hozzátették, ahhoz már hozzászoktak, hogy a baloldal nem támogatja a debreceni fejlesztéseket, de ahhoz, hogy a debrecenieket és az önkormányzati dolgozókat akadályozzák a saját életükben az túlmegy minden határon.