Bloomberg: Orbán új kormánya sem szakítana Putyinnal

Bloomberg: Orbán új kormánya sem szakítana Putyinnal

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a Parlamentben 2015. február 17-én (fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ötödik Orbán-kormány összeállítása üzenetértékű, azt mutatja, hogy a miniszterelnöknek nem célja az eltávolodás az oroszoktól – olvasható abban a Bloomberg elemzésben, melyet a hvg.hu szemlézett.

A szerzők külön kiemelik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a hovédelmi tárcát újoncként átvevő Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerepét. Mint megjegyzik, mindketten különösen jó kapcsolatot ápolnak Putyin köreivel.

A Bloomberg kiemelte, hogy Orbán kormánya eddig sem volt hajlandó a szankciók megszavazásán túl segíteni Ukrajna felfegyverzését, és jelenleg is blokkolja az EU-s olajembargót. Márpedig - teszik hozzá - a miniszterek kiválasztása arra utal, hogy ez a gyakorlat nem fog változni, és az ötödik Orbán-kormány sem fog elmozdulni Moszkva mellől.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.