Bolsonaroval tárgyalt Orbán Viktor

Bolsonaroval tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő (j) és Jair Bolsonaro, Brazília korábbi elnöke kezet fog kétoldalú tárgyalásuk előtt Buenos Airesben 2023. december 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Buenos Airesben megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro korábbi brazil államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A tárgyalás fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt; Orbán Viktor beszámolt az európai jobboldal politikai előretöréséről. Az argentínai találkozón Orbán Viktor és Jair Bolsonaro sok sikert kívántak egymásnak, Brazíliában ugyanis jövőre helyhatósági, Magyarországon pedig önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek.

Jair Bolsonaro múlt év végén veszítette el a brazil elnökválasztást a korábbi elnök Luiz Inácio Lula da Silvával szemben. Az átadás-átvétel azonban nem volt zökkenőmentes, a szélsőjobboldali politikus a választási kampányban is már arra készítette fel híveit, hogy csak csalás révén szenvedhet vereséget, és kétségbe vonta a választási rendszer tisztaságát. Hívei később megrohanták a brazil törvényhozás épületét, a beszámolók szerint drámai jelenetek zajlottak a brazil Kongresszus körül, a rendőrség könnygázt vetett be a zavargók ellen.