BRFK: Vesztegetés gyanúja miatt folyik nyomozás az Eötvös-ügyben

BRFK: Vesztegetés gyanúja miatt folyik nyomozás az Eötvös-ügyben

Eötvös József Gimnázium (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vesztegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Eötvös József Gimnázium ügyében. Erről lapunkat a BRFK Kommunikációs Osztálya tájékoztatta, miután érdeklődtünk a kormánypárti Metropol által szerdán közölt esetről. A BRFK a tájékoztatás szerint vizsgálja a sajtóban közzétett hangfelvétel tartalmát.

A lap korrupciógyanúsnak nevezett ügyről számolt be, közzétéve egy hangfelvételt is. Ezen szerintük az hallható, amint egy édesapa az Eötvöshöz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral beszélget. A rövid felvételen elhangzik továbbá utalás az iskola igazgatójára, Moss Lászlóra is. A Metropol szerint a szülők azért fordultak a vezetőhöz, mert nem érezték biztosítottnak gyermekük bekerülését a gimnáziumba. Rákérdeztek, hogy „a félmillió forint volt kevés?”, a beszélgetés másik résztvevője pedig azt mondta, nem, és akármi történik, a gyereket fel fogják venni.

A kormánypárti lap az ügy részletezése mellett utalást tett arra is, hogy a gimnázium élen járt a tanártüntetéseken, továbbá korábban az igazgató a pedagógusok nehéz munkakörülményeiről, egzisztenciális gondjairól beszélt. A lap, ahogy a többi kormánypárti felület is, érezhetően az elmúlt hónapok kormánykritikus megmozdulásaira reagálva hozta ki a korrupciógyanúsnak nevezett ügyet, ezáltal pedig feltehetően a tanártüntetések egészét szeretnék hitelteleníteni.

Csütörtök délelőtt levélben kerestük meg az Eötvös Gimnázium igazgatóját, Moss Lászlót, eddig nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Amennyiben ez megtörténik, frissítjük cikkünket.