Civil jelölteket mutatott be Márki-Zay Péter, ő is harcba szállna Lázár János ellen

Civil jelölteket mutatott be Márki-Zay Péter, ő is harcba szállna Lázár János ellen

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhét civil jelöltet jelentett be csütörtök délutáni online sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter. Mint elöljáróban elmondta, közös érdeknek tekintik a 106 közös jelöltet, ahogy azt is, hogy mindenhol legyen civil jelölt az előválasztásokon. Hatvanöt körzetben van már a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott jelölt, de köztük vannak pártokhoz kötődő emberek is. Huszonegy körzetben nincs még Márki-Zayék által ismert induló, de biztos benne, hogy heteken belül lesz ezeken a helyeken is.

Nagyon fontosnak tartják, hogy civil jelöltek is gond nélkül tudjanak indulni az előválasztáson. Nekik nyilatkozniuk kell, hogy ha győznek, hajlandóak a közös lista nevében indulni, ha viszont nem, akkor hátralépnek, és támogatják a pártok közös jelöltjeit.

Márki-Zay elmondta, hogy ezek a jelöltek azonos értékrendet képviselnek, mint ők, és szó sincs arról, hogy most az esélyes jelölteket jelentenék be, mint a 2018-as választás előtt tették. Ezek azok a jelöltek, akiket indítanak az előválasztásokon, de ha veszítenek, beállnak majd a győztes jelölt mögé.

Csordás Anettet többen támogatásukról biztosították már, egyébként Pikó András szervezetének a jelöltje Józsefvárosban.

A XVI. kerületben Vajda Zoltán az MMM jelöltje, ő az ottani Kossuth Kör tagja.

Baján két jelöltet is támogatnak, az egyik Preininger Rozália, a másik Sörös Gergely.

Baranya megye 01-ben Mellár Tamást, jelenlegi országgyűlési képviselőt preferálják. Ő jelenleg a Párbeszéd frakciójának tagja.

Baranya megye 04-ben, Szigetvár központtal Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere lesz az MMM indulója.

Csongrád megye 03-ban, Szentes központtal Mészáros Gábor a jelölt, szintén Kossuth körös civil.

Csongrád 04-ben, Hódmezővásárhely-Makó központtal Márki-Zay Péter vállalná a megmérettetést, amennyiben nem akad más. Itt Lázár Jánossal lehet majd harcba szállni.

Bicske térségében ifj. Bogdán János, ismert és elismert roma politikus az MMM jelöltje.

Komáromban Lakatos Béla, az MMM korábbi hálózatosodási igazgatója lesz Márki-Zayék támogatottja. Ő Ács volt polgármestereként, egykori iskolaigazgatóként szerzett nevet magának. Szeretnék elérni, hogy a közös ellenzéki listán minél több cigány politikus szerepeljen. Arra is kérte Márki-Zay a pártokat, hogy a majdani közös ellenzéki listán mind szerepeltessenek roma képviselőket.

Fejér megye 05-ös körzetében, sárbogárdi központtal Gottlóz Tibor száll harcba, ő az MMM helyi koordinátora.

Győr 01-es oevk-ban Urbán Tibor helyi vállalkozót támogatják, míg Mosonmagyaróváron Szabó Miklós volt MDF-es polgármestert.

Pest megye 02-ben, Budaörs-Budakeszi központtal reményeik szerint Szél Bernadett indul majd, és az MMM támogatását élvezheti majd.

Nyíregyházi központtal Lövei Csaba a jelöltjük, míg Tiszavasvári körzetében Dr. Kiss Krisztián ügyvéd a favoritjuk. Végül Zala megye 02-ben Molnár Tibor lesz az MMM előválasztási támogatottja.

Szívesen támogatják továbbá Szabó Szabolcsot és Hadházy Ákost is, amennyiben indulnak – mondta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.