Cserhalmi, Kulka, Pogány Judit együtt népszerűsítik az előválasztást

Cserhalmi, Kulka, Pogány Judit együtt népszerűsítik az előválasztást

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Külön dalt és klipet készítettek az előválasztás szervezői, hogy minél több embert buzdítsanak a részvételre. Az alkotás száz százalékig közösségi finanszírozásból jött létre, a dal pedig Hrutka Róbert és Mischl Róbert közös szerzeménye.

Az előválasztások civil kontrolljáért felelős Civil Választási Bizottság „Élni hívlak!” kampányának célja, hogy a lehető legtöbb ember megismerje az előválasztás lehetőségét Magyarországon, s hogy minél többen szavazzanak online és az utcákon egyaránt. A klipben többek között Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk, Szinetár Dóra és még sokan mások közösen mutatják meg, hogy miért fontos az előválasztás és egyáltalán a választás szabadsága 2021 Magyarországán. De emellett a következő napokban óriásplakátok és az aHang megyei koordinátori hálózatának, illetve a Nyomtass te is! aktivistáinak segítségével több tízezer kitűző, matrica, vászontáska, autómágnes, molinó, és egyéb támogató anyag jut el több mint 2000 civil önkénteshez országszerte, akik ezekkel az eszközökkel is segítik az előválasztás népszerűsítését minden megyében.

Az előválasztáson indulni szándékozó jelöltek hétfőig gyűjthették az ajánlásokat, hogy hivatalosan is megmérettethessék magukat. Az előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor országszerte az egyéni jelöltekre, illetve a miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni. Utóbbi kategóriából a három legjobb egy következő fordulóba is továbbmegy és újra megmérkőznek október 4-e és 10-e között. Ekkor fog eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

 

Címkék: előválasztás