Csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap

Csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap

Napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Délelőtt nyugat felől tovább csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Főként a délkeleti, keleti megyékben fordulhat elő helyenként záporeső – írja keddi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint kedden nem érkezik front hazánkba. A szél még többfelé lesz élénk, néhol erős, ami hatással lehet ránk, fejfájás, migrén, fokozott stressz, hangulatingadozás és keringési panaszok jelentkezhetnek. Az alvásproblémák tartósan fennállhatnak. A sok napsütés viszont pozitív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, mivel kedden eleinte délen és keleten lehet kisebb eső, napközben a Dunától keletre egy-egy zápor, ahol vizesek, csúszósak lehetnek utak. Az erős délnyugati szél csökkentheti a menetstabilitást. Mivel napsütésből sem lesz hiány, így érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás