Csúszik a metrófelújítás, december helyett március környékén végezhetnek

Csúszik a metrófelújítás, december helyett március környékén végezhetnek

Fotó: Unsplash/Sam X

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak jövő tavasszal, várhatóan márciusban adják át a hármas metró jelenleg felújítás alatt álló északi szakaszát – derült ki a BKV-nak a portfolio.hu kérdésére küldött válaszából. A 17 kilométer hosszú metróvonal Újpest-Központtól a Dózsa György úti állomásig tartó szakaszán idén decemberig kellett volna végezni a munkákkal. Arról, hogy eddig nem készülnek el a korszerűsítéssel, már idén nyáron írt a hvg.hu, ez azonban ahhoz képest is jelentősebb csúszás.

A metró északi szakaszának felújítása, ezzel párhuzamosan az autóbuszos pótlás tavaly novemberben indult. Emlékezetes: a korszerűsítés annak ellenére kezdődött ezen a részen, hogy a középső és a déli szakasz egyaránt rosszabb állapotban van. Ám azok esetében a közbeszerzéssel adódtak problémák. Először 2016-ban írták ki a tendert, de lefújták – hivatalosan érvénytelenítették –, mert túl drága ajánlatok érkeztek. Egy évvel később a középső (Nagyvárad tér – Lehel tér) és a déli szakasz (Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között) felújítására kiírt pályázatok ismét érvénytelenek lettek. Ezekre idén ismét lehetett jelentkezni, ám a középső szakaszra kiírt pályázat határidejét tavasszal kitolták – írta meg a zoom.hu. A munkálatok kezdésének egyelőre így még időpontja sincs. A BKV szerint azonban a hármas metró teljes felújítását – ennek költsége nagyjából 180 milliárd forint – 2022-ig elvégzik.