Deutsch Tamás: Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott

Deutsch Tamás: Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár jó lett volna, Fidesz-közeli befektetők sajnos nem vették meg a fél magyar sajtót, a közéleti kiadványok terén még mindig baloldali, liberális túlsúlyt érzékel – állítja a Telexnek adott interjúban Deutsch Tamás. 

A rendszerváltás hajnalán a prágai bikaborjak egyikeként az országos figyelem középpontjába került fideszes politikus szerint Orbán Viktor erejét mutatja, hogy a kérésére jobboldali üzletemberek médiumokat vásároltak.

Arról is beszélt, hogy Spéder Zoltán a szakkollégiumi idők óta barátja, tagadta viszont, hogy háttérbe vonulását kormányzati támadás-sorozat eredményezte, hanem nála nagyobb fajsúlyú üzletemberek gyűrték le. Ez azonban csak időleges.

Deutsch úgy véli, Orbán Viktor nem akarja kivezetni Magyarországot az Európai Unióból, a miniszterelnök régi barátja, Mészáros Lőrinc pedig szerinte tisztességesen gazdagodott meg. – Én a vagyonátmentő kommunistákon kívül mindenkiről, aki ma Magyarországon a leggazdagabb top50-ben, 100-ban vagy 1000-ben van, kénytelen vagyok elhinni, hogy volt az életében egy olyan teljesítmény, amitől szinte a semmiből tisztességes módon rengeteg pénze lett – indokolta válaszát.

Azt is magától értetődőnek tartja, hogy Orbán Viktornak nincs megtakarítása. – Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető – állította. A kérdésre pedig, hogy hihető-e, hogy a miniszterelnök apja, veje és barátja milliárdosok, ő pedig azt mondja magáról, hogy nincs megtakarítása, azt felelte: „Nekem is van több nagykorú, önálló életet élő fiam, közülük az egyik ráadásul jól kereső futballista, de bármennyit is keres, én tőle pénzt nem kaptam, csak adtam neki. Nem is értem, hogyan lehetne az ő vagyoni helyzetéből az én vagyoni helyzetemre következtetni?”

Az ellenzékről is karakteres véleménye van, hiszen Hadházy Ákost „pszichopatának” tartja, Jakab Péter pedig szerinte „panelprolinak” akar látszani. Végül arról is beszél, hogy Orbán után is lesz Fidesz: „valamikor majd előáll ez a helyzet, és egy Orbán nélküli Fidesz biztosan nem lesz ugyanaz, mint ahogyan Kohl után messze nem volt ugyanaz a CDU sem”.