DK: Élő adásban közvetített vita lesz az EP-listavezetők között az MTVA-n

DK: Élő adásban közvetített vita lesz az EP-listavezetők között az MTVA-n

Papp Dániel, az a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond az közmédia óbudai telephelyén tartott családi napon 2024. április 27-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

100 perces élő adást tervez az MTVA az EP-vitára – derült ki a közmédia a DK EP-listavezetőjének, Dobrev Klárának küldött leveléből, amelyet Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke publikált kedden este Facebook-oldalán. Az eseményt május 30-án, este 20.00-kor tartják, és mind a tizenegy EP-n induló párt listavezetője részt vehet rajta. Egy listavezető hozzászólására a vita alatt összesen 8 perc áll rendelkezésre, 5 hozzászólás formájában. 

A levélből kiderült, a vitavezetők az előzetes sajtóhíreknek megfelelően Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesznek. Bár a vita élő adásban lesz, nézők nem lehetnek majd jelen a helyszínen. A vita során négy különböző témában nyílik a jelölő szervezeteknek lehetőségük álláspontjuk kifejtésére. A témák kiválasztásánál az Európai Parlament megbízásából végzett Eurobarometer közvélemény-kutatás 2024. évi tavaszi felmérésének eredményeit vette alapul a közmédia, melyek a következők: az Európai Unió védelme és biztonsága; migráció/menekültügy; mezőgazdaság és/vagy demokrácia és jogállam (a harmadik témakörben e két téma közül választhat a megszólaló).

Címkék: DK, MTVA