Dobrev Klára is ott lesz a vasárnapi diáktüntetésen

Dobrev Klára is ott lesz a vasárnapi diáktüntetésen

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harcos ellenállónak nevezte magát Dobrev Klára, aki tüntetni fog október 23-án, mégpedig az Adom diákmozgalom megmozdulásán vesz részt.

A Demokratikus Koalíció politikusa ismét arra kért mindenkit, hogy menjen utcára október 23-án és fejezze ki a maga módján a tiltakozását. Azt tudja, hogy vannak harcos ellenállók, akik készek és képesek a hangos tiltakozásra, vannak óvatosabbak, akik kicsit távolabbról figyelik az eseményeket, és vannak, akiket „ma még megbénít a fortélyos félelem, pedig szembenállnak ezzel a kormánnyal”. Saját magát az első csoportba tartozónak sorolta, ez „nem kérdés”.

Azt írta, hogy a számos civil megmozdulás közül a délután 4 órakor kezdődő diáktüntetést tartja a legfontosabbnak, így oda fog kimenni. Egyúttal arra buzdította azokat, akik még nem tudják, mit csináljanak, hogy ők is vegyenek részt a demonstráción.

Az október 23-i állami ünnepen Orbán Viktor beszédet fog mondani délelőtt fél tizenegytől, ezúttal azonban nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen. A kormányfő a Mindszentyneum – Mindszenty József látogatóközpont új épületének átadó ünnepségén szólal fel. A délután legjelentősebb eseményének a „Szolidaritási tüntetés a tanárainkért” elnevezésű diáktüntetés ígérkezik, amely délután 4 órakor kezdődik a Kálvin téren, a résztvevők onnan vonulnak majd át a Műegyetem rakpartra.