A Fidesz kommunikációs igazgatója összehozta a guruló dollárokat, Sorost és az amerikai nagykövetséget

A Fidesz kommunikációs igazgatója összehozta a guruló dollárokat, Sorost és az amerikai nagykövetséget

Hollik István (Forrás: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint egyre több jel utal arra, hogy a dollárbaloldal külföldi finanszírozása a választások óta is folyamatosan zajlik. A politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában aláhúzta: semmi sem fogja eltántorítani a kormányt a nemzeti érdek képviseletétől, és Magyarország marad a béke pártján.

Hollik István kifejtette: bár korábban úgy tűnt, hogy a dollárbaloldal külföldi finanszírozása egyszeri alkalom volt, és „Gyurcsány Ferencék kampányszámláinak” fedezését szolgálta a 2022-es választások előtt, egyre több olyan információ jelenik meg, amely szerint „egy folyamatosan, több csatornán keresztül működtetett hálózatról” van szó. Megdöbbentőnek minősítette, hogy a tavaly áprilisi választások óta több dollár gurult be az országba, mint az előtt összesen. Úgy vélekedett: a pénzt a baloldali pártok, a dollármédia és a civilek azért kapják, mert készülnek a következő választásra. Ez a folyamat szerinte „elfogadhatatlan és mélységesen antidemokratikus”, hiszen aki küldi a pénzt, az fittyet hány a magyar emberek véleményére, pénzzel akarja befolyásolni a magyar politikát. Akik pedig elfogadják a pénzt, azok „dollárokból akarják felülírni” a magyar emberek döntését – vélekedett.

Hollik István szerint az már világos, hogy „a dollárbaloldal pártjaihoz, a dollármédiához és a hozzájuk kapcsolódó álcivil szervezetekhez” érkezik a pénz, de az még nem tisztázott, hogy pontosan honnan érkezik az összegek nagyobbik része. Szerinte, mivel erre sem Gyurcsány Ferenc, sem Márki-Zay Péter, sem Karácsony Gergely volt főtanácsadója nem volt hajlandó válaszolni, „adódik a kérdés, hogy a finanszírozó nem Soros György-e”. Mindez nem lenne előzmény nélküli – vélte –, hiszen „Soros György már korábban is támogatott Magyarországon baloldalhoz kötődő kezdeményezéseket, civil szervezeteket”.

Kijelentette: elképzelhetetlen, hogy Magyarországon ne a magyar emberek döntsék el, hogy ki és hogyan kormányozza az országot, hanem külföldről, milliárdokkal megvett politikusok döntsenek erről. Éppen ezért – mondta – a kormányzat olyan szabályozást terjeszt az Országgyűlés elé, amellyel be lehet zárni minden – korábban a dollárbaloldal által kihasznált – kiskaput. Ezzel egyszer és mindenkorra meg fogják gátolni, hogy a magyar belpolitikába ilyen durván, ennyi pénzzel, külföldről be lehessen avatkozni – szögezte le.

Hollik István vélekedése szerint szintén a Magyarország irányába megnyilvánuló nyomásgyakorlási kísérletek sorába illik az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által finanszírozott plakátkampány, és a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank három vezető tisztségviselőjének szankciós listára helyezése. Mindezek mögött szerinte az áll, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán a nyugati szövetségi rendszerben egyedül Magyarország áll a béke pártján, ezért minden eszközzel nyomást próbálnak gyakorolni a kormányra. Aláhúzta: a kabinetnek a magyar nemzeti érdek az első, ennek képviseletétől sem dollármilliók, sem az amerikai nagykövet által bejelentett nyomásgyakorlás, sem plakátkampány nem fogja eltántorítani. Magyarország marad a béke pártján, és ez így lesz minden nyomásgyakorlás ellenére – jelentette ki a kormánypárt kommunikációs igazgatója az MTI beszámolója szerint.

Hollik István azt nem említette az interjúban, hogy Soros György nem csak „baloldalhoz kötődő kezdeményezéseket, civil szervezeteket” támogatott korábban, hanem személyesen Orbán Viktort és a Fideszt, valamint a párt több vezetőjét is. Arról is elfeledkezett, hogy a Fideszhez és köreihez ezen felül is jócskán gurultak dollárok, márkák és eurók az elmúlt évtizedekben, elég csak azt említeni, hogy a bajor CDU pártalapítványa, a Konrad Adenauer Stiftung rendszeres támogatója volt a Fidesz pártalapítványának az elmúlt évtizedekben.