Dömötör Csaba Márki-Zay Péterről: Fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle

Dömötör Csaba Márki-Zay Péterről: Fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút adott Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, amelyben nagy adag érzéketlenséggel vádolta meg a baloldalt.

A szokásos sorosozós, gyurcsányozós vonalon mozgó interjúban többek között arról beszélt a politikus, hogy az Orbán-kormány gazdasági növekedést tud felmutatni, béremeléseket, adócsökkentést, kordában tartott energiaárakat és soha nem látott szélességű családtámogatási programot, ellenben a baloldal „az egészet kidobná a kukába”. – Jól irányzott fejesugrás lenne ez a múltba, az előre kitervelt fajtából – tette hozzá.

– Fűts kevesebbet, használj kevesebb áramot, használd másokkal közösen az autódat vagy menjél gyalog, és ha az egész nem tetszik, akkor el lehet innen menni. Ebben áll most a nagy baloldali szív politikája. Igazából nincs is itt már semmi politikai szív, csak egy nagy adag érzéketlenség maradt a helyén – jelentette ki az ellenzékről az államtitkár, aki ezek szerint a legkevésbé sem helyesli a környezetbarát módszereket. 

Arra az újságírói felvetésre, miszerint lehetséges-e, hogy a baloldal már Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt utódját keresi, azt felelte: „Márki-Zay Péter vesszőfutása nem az ország, hanem a baloldal problémája. Az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle. Az egész olyan, mintha a pultnál 15 deka jövőt kértek volna, aztán adtak nekik 20 deka múltat, és félszegen még meg is kérdezik: maradhat?”

Soros Györgyöt szintén újságírói kérdésre sikerült belekeverni az interjúba. A kérdés a következőképpen hangzott: Soros György nyílt társadalom ideológiájának követői beavatkozhatnak a magyar választások eldöntésébe? 

Mire a válasz: „A magyar történelem állandó jellemzője, hogy határainkon túl is jócskán akadnak olyanok, akik beleszólnának a dolgainkba. Azt is megszokhattuk már, hogy ha választási év van, akkor elszaporodnak a beavatkozási kísérletek. Ezek változatos formában kopogtatnak: álhírkampányok, elítélő cikkek és határozatok, uniós pénzekkel való zsarolás, hogy a kémregények lapjaira kívánkozó megoldásokról ne is beszéljünk.”

Dömötör szerint azonban most is jó reménye és esélye van a Fidesznek a győzelemre, „nem a vakszerencse, hanem az elvégzett munka miatt”. 

Karácsony Gergelyről sem rejtette véka alá a véleményét, szerinte nem véletlen, hogy a főpolgármester az előválasztási kampányban is bedobta a törülközőt. – Elmúltak a mézeshónapok, szerintem már a korábbi szavazói sem díjazzák a felelősséghárítást. A kormány irányába állandósított kinyújtott mutatóujj kevés lesz a városvezetéshez – fogalmazott. 

Végül arról is beszélt az államtitkár az interjúban, hogy Novák Katalin államfőként a tőle megszokott elszántsággal küzd majd az egész ország ügyéért.  „Megfelelő jelölt a megfelelő helyen” – tette hozzá Dömötör Csaba.