Donáth Anna: Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra, mert nem lesz

Donáth Anna: Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra, mert nem lesz

Donáth Anna a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahhoz, hogy Magyarországon kormányváltás legyen, a feladatok elvégzését nem lehet megspórolni, nem lehet arra várni, hogy a kormány megbuktassa önmagát – írta Donáth Anna, a Momentum leköszönt elnöke és EP-képviselője szerdai Facebook-bejegyzésében.

„Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket. Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével” – kezdte bejegyzését Donáth Anna.

Majd kifejtette, szerinte mit kellene most az ellenzéknek csinálnia ahhoz, hogy valós alternatíva legyen Magyarország számára a kormányváltás: „Az ellenzék dolga egyrészt szellemi munka: világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára. Az ellenzék másik dolga pedig önmaga megszervezése és megerősítése. Mindkét feladat nehéz: sok munkát, szellemi és fizikai erőfeszítést igényel. És nem kevés időt, amit nem lehet megspórolni és nagyotmondással helyettesíteni.”

Ahelyett, hogy a csodát várnánk, és a holnaputáni kormányváltásra készülnénk, azt javaslom mindannyiunknak itt, az ellenzéki oldalon: dolgozzunk az ellenzék szellemi megújításán. Van munka bőven – tette hozzá.

Címkék: ellenzék, Donáth Anna