Üzengetés után egy asztalhoz ült Donáth Anna és Márki-Zay Péter

Üzengetés után egy asztalhoz ült Donáth Anna és Márki-Zay Péter

Donáth Anna és Márki-Zay Péter (Forrás: Donáth Anna/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi, sajtón keresztüli üzengetés után leült egymással egyeztetni Márki-Zay Péter és a Momentum élére frissen megválasztott Donáth Anna.

Donáth Anna a közösségi oldalán osztott meg egy fotót a találkozóról és egyből utalt is az ellenzéki együttműködést érintő korábbi kritikáira. A politikus ugyanis arról beszélt a Telexnek adott interjújában, hogy az elmúlt időszakot kidobta az ellenzék az ablakon, mert arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat. Most, a találkozó után már azt írta, hogy azon dolgoznak az ellenzéki szövetség vezetőivel, miként gyorsítsák az együttműködést. – Felpörgetjük a kampányt és négy hónap múlva leváltjuk Orbán Viktort – írta.

Donáth Anna beszámolt arról is, hogy kapott a miniszterelnök-jelölttől egy kék szalagot is, ami az elmúlt időszakban a korrupcióellenes küzdelem egyik szimbólumává vált. Az pedig már szerinte a zuglói előválasztáson, Hadházy Ákos támogatása kapcsán kiderült, hogy mennyire hasonlóan gondolkodnak a korrupcióellenes harcról, „és arról, hogy csak akkor győzhet jövőre az ellenzék, ha tényleg a tiszták koalícióját hozza létre”. Az sem kérdés, hogy a „kormányváltás után azonnal meg kell tisztítanunk a korrupciótól a minisztériumokat is – a magyar állam szolgálatában nem állhatnak olyanok, mint a tegnap hivatali vesztegetéssel meggyanúsított Völner Pál igazságügyi államtitkár”.

A Momentum elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról is Márki-Zay Péter egyes korábbi megszólalásai kapcsán, hogy „csak azért, mert a Fidesz lemegy kutyába, nekünk még nem kell”. A stílusbéli különbségekről azonban nem tudni, hogy szó esett-e, a Donáth Anna a Facebookra legalábbis erről nem írt.

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”