Hiába mondta fel Józsefváros a szerződést, Dúró Dóra nem adja vissza irodáját

Hiába mondta fel Józsefváros a szerződést, Dúró Dóra nem adja vissza irodáját

Dúró Dóra (Fotó: Dúró Dóra Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megtagadtam a képviselői irodám átadását Józsefvárosban – jelentette be közösségi oldalán Dúró Dóra független országgyűlési képvisel, a Mi Hazánk politikusa. Az önkormányzat azt követően mondta fel a szerződést, hogy a helyiség üvegajtajába egy „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakát került ki. Ezt Pikó András polgármester úgy kommentálta: „nem tűrhetjük, hogy az önkormányzat tulajdonát, tehát a mindannyiunk közös tulajdonát használó bérlő azt akár a józsefvárosi cigányok, akár más közösséggel szembeni uszításra használja“.  

Dúró Dóra posztjában arról írt, „bár a Fidesz és a szivárványkoalíció együtt hivatali visszaéléssel megszavazta a Mi Hazánk központi irodájának elvételét Józsefvárosban egy nekik nem tetsző plakát miatt, az október 31-ével történő átadást megtagadtam, mivel semmilyen jogsértést nem követtünk el a képviselői helyiségem használata során”. – Hogy a magyarság kisebbség lesz-e saját hazájában, az legitim kérdés, ezért a nagykoalíció által betiltani próbált plakát képét immár 800 ezer szórólapon terjesztjük – tette hozzá.

A képviselő szerint a bérleti szerződés tulajdonos általi felmondására a politikai véleményszabadsághoz való jogát súlyosan korlátozó okból került sor, „a jogellenességre pedig nem lehet jogot alapítani. Ezért a bérleményt a továbbiakban jogcím nélküli birtokosként vagyok kénytelen használni, továbbra is fizetve a bérleti díj havi összegét. Átadni csak akkor vagyok hajlandó, ha az illetékes bíróság birtokvédelmi perben hozott, jogerős és végrehajtható ítéletével arra kötelez”. Később Dúró arra is kitért, „a »Nem lehetünk Cigányország« persze nem azt jelenti, hogy nem élhetnek itt cigányok, ugyanakkor az együttélés feszültségeit jogunkban áll vizsgálni, és azt az etnikai alapon járó pozitív diszkriminációt sem fogadjuk el, amelyet élvez a cigányság évtizedek óta hazánkban”.