Eddig több mint 800 ezer háztartásban töltötték ki a népszámlálási kérdőívet az interneten

Eddig több mint 800 ezer háztartásban töltötték ki a népszámlálási kérdőívet az interneten

Forrás: www.nepszamlalas2022.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt nap alatt több mint 800 ezer háztartásban töltötték ki az interneten keresztül az október elsején kezdődött népszámlálás kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint csütörtök reggelig 853 ezer címről 1,9 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. Ez a népszámlálásban érintett mintegy ötmillió cím 17 százaléka. Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99,5 százalékot. A legelső kitöltött kérdőív Budakesziről érkezett be, a legnagyobb arányban pedig Győrladamérról nyilatkoztak, ahol a kitöltési arány meghaladja a 29 százalékot.

A megyék közül Győr-Moson-Sopronban a legmagasabb a kitöltési arány (17,9 százalék), a második Fejér megye (17,3 százalék), míg a harmadik helyen Vas megye (16,7 százalék) áll. A városok esetében arányaiban Dunaújvárosból érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (19,7 százalék a kitöltési arány), a második Székesfehérvár (19,3 százalék), a harmadik Érd (18,9 százalék). Budapesten a kitöltési arány jelenleg 15,6 százalék, a fővárosi kerületek közül a XVII. (20,1 százalék), a IV. (19,8 százalék), és a XV. kerület (19,2 százalék) áll az első három helyen.

Az online kérdőíveket még tíz napig lehet kitölteni a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül, ehhez szükség van arra az egyedi belépési kódra, amely a szeptember végén postán megküldött felkérőlevélben szerepel. Azokat, akik október 16-ig nem nyilatkoznak az interneten keresztül, október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, és akkor már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a kérdéseket - emlékeztetett a hivatal. Felhívták a figyelmet arra, hogy az online kitöltéshez segítség kérhető a +36-80-080-143 ingyenes információs telefonszámon, de a gyakran ismételt kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldalon is választ lehet találni.

– Aki online tölti ki a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt, naponta öt, százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsolnak ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

Címkék: népszámlálás, KSH