Egy dél-amerikai diákot brutálisan összevertek Pécsen

Egy dél-amerikai diákot brutálisan összevertek Pécsen

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szabad Pécs számolt be egy a Pécsi Tudományegyetemen tanuló dél-amerikai diákról, akit egy magyar fiatalokból álló banda még októberben olyan súlyosan bántalmazott, hogy meg kellett műteni, és csavarokkal kellett rögzíteni az állkapcsát.

A támadásról dél-amerikai lapok is beszámoltak (hogy konkrétan mely országban, illetve honnan származik a diák, azt a személyiségi jogai védelmében nem hozták nyilvánosságra). E cikkek gyűlöletbűncselekményről, illetve rasszizmusról írnak.

Az áldozat elmondása szerint októberben az egyik szórakozóhelyen összeszólalkoztak egy magyar társasággal, ezért átmentek egy másik helyre. Később azonban újra találkoztak velük, és ekkor bántalmazták a fiút.

Társai próbáltak segítséget kérni a kollégiumi portástól, de az nem tudott vagy nem akart segíteni, és angolul sem tudott.

A diák tartózkodási engedélye (és ezzel együtt betegbiztosítása) az eset idején még nem volt rendezett, ezért kezdetben saját magának kellett fizetnie az orvosi ellátást. Később a biztosító, illetve az egyetem is átvállalta a költségeket.