Egy férfi szemetet égetett, ezért borulhatott lángba a Mecsek

Egy férfi szemetet égetett, ezért borulhatott lángba a Mecsek

Lángra kapott a Mecsekoldal 2022. augusztus 18-án délután. (Fotó: Pécs Aktuál Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök délután kigyulladt Pécs észak-északnyugati (patacsi és ürögi) városrészében lévő Akó dűlő környékén az erdő és a bozótos. A tűz rendkívül gyorsan terjedt, mivel a városban már jó ideje nem volt csapadék. 

A lángok által leginkább veszélyeztetett, kéthektáros területen több lakó- és hétvégi ház leégett vagy lakhatatlanná vált. A Pécs Aktuál Facebook-posztja szerint legalább 15 ház vált a lángok martalékává, és három gázpalack felrobbant, de a tűzoltóknak sikerült elhatárolni a többi lakóépületet, így azok már nincsenek veszélyben. 

A pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi és a pogányi önkéntes tűzoltók összesen harminchat tűzoltójárművel vannak a helyszínen, de honvédségi helikoptert is bevetettek, amely az orfűi tavakból vette fel az oltáshoz szükséges vizet.

A helybéliek szerint a tüzet az okozta, hogy egy, a városrészben lakó férfi szemetet égetett, s a lángokat a szél elsodorta. Azt is elmondták, hogy a tüzet rakó férfit a rendőrök elvitték.

Ezt nem cáfolta a Népszava szerint megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Csetényi Éva, aki elmondta, hogy ismeretlen tettes ellen gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indult vizsgálat, és valóban elő akartak állítani egy férfit az ügyben, ám erre azért nem kerülhetett sor, mert az illetőt füstmérgezés tüneteivel kórházba szállították.

Címkék: Pécs, szemét, tűz, Mecsek