Egy kicsit melegszik az idő

Egy kicsit melegszik az idő

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valamelyest melegebb lesz a hét első napján, mint a mögöttünk hagyott hétvégén, ugyanakkor esőre, zivatarra még sokfelé kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint hétfőn reggel még borult, sokfelé esős időnk lesz, majd délelőtt a csapadékzóna észak felé távozik, átmenetileg fel is szakadozhat a felhőzet. A déli óráktól ugyanakkor eleinte inkább a Dunántúlon, a Duna vonalában, majd délután, este az ország keleti felén is labilizálódik a légkör és a szórványos záporok mellett helyenként zivatar is várható. Zivatarban átmeneti intenzív csapadék és 60 kilométer/órát meghaladó széllökés valószínű. Leginkább az Alföld délkeleti részén esetleg 80 kilométer/óra körüli szélroham, illetve jégeső is társulhat az intenzívebb zivatarokhoz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 25 fok között valószínű, de az Alpokalján, Kisalföldön és az Északi-középhegység térségében kissé hűvösebb is lehet.

Címkék: időjárás