Egy nagymama kényszermunkásként dolgoztatta saját unokáját

Egy nagymama kényszermunkásként dolgoztatta saját unokáját

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy baranyai nő saját gyermekkorú unokáját kényszerítette éveken át fizikai munkára, emberkereskedelem és kényszermunka miatt indult ellene nyomozás - közölte a rendőrség a honlapján vasárnap.

Az ügyben a rendőrök pénteken fogták el a 63 éves nőt és 50 éves élettársát a Baranya megyei Botykapeterden. A gyanú szerint az asszony a gyámsága és gondozása alatt álló, most 13 éves fiú unokáját az elmúlt két évben rendszeresen fizikai - főként mezőgazdasági - munkára kényszerítette, a munkáért kapott pénzt pedig elvette a gyermektől. A gyanú szerint a férfi szállította munkába a fiút, amikor pedig ellenkezett, veszekedéssel, kiabálással kényszerítette munkára. Előfordult, hogy a férfi vette át a gyermek munkabérét, és átadta a nagyanyjának.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nőt és a férfit is emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésével gyanúsította meg, kihallgatta, őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatásukat  - olvasható a police.hu-n.