Egy új gyógyszer 85 százalékkal csökkenti a Covid-betegek kórházba kerülésének esélyét

Egy új gyógyszer 85 százalékkal csökkenti a Covid-betegek kórházba kerülésének esélyét

(Fotó: Haley Lawrence/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A VIR-7831 kódjelű hatóanyagot a brit GlaxoSmithKline Plc gyógyszergyártó multi és az amerikai Vir Biotechnology Inc. biotechnológiai vállalat fejlesztette ki, és azonnal kezdeményezi az amerikai gyógyszerfelügyeletnél a készítmény gyorsított engedélyezését – írja a Napi.hu a Bloomberg hírére hivatkozva. Kérésüket egy független monitoringtestület ajánlásával és tanulmányával támasztják alá.

A londoni Glaxo és a San Franciscó-i székhelyű Vir az amerikai National Institutes of Health intézménnyel dolgoztak együtt az antitest-terápián. Egy hasonló készítmény, amelyet az Eli Lilly & Co. és a Regeneron Pharmaceuticals Inc. fejlesztett ki, gyorsan megkapta az amerikai használatba vételi engedélyt.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a VIR-7831 kódjelű hatóanyaggal kezelt betegek kórházba kerülésének vagy elhalálozásának valószínűsége 85 százalékkal volt alacsonyabb, mint azoké, akik a gyógyszer helyett placebót kaptak. Emellett olyan adatokat is benyújthatnak a hatóságnak, amelyek azt bizonyítják, hogy a készítményük hatásos a koronavírus angol, dél-afrikai és brazil változatával szemben is.