Egy volt és egy jelenlegi fideszes is indul Egerben a polgármesteri posztért

Egy volt és egy jelenlegi fideszes is indul Egerben a polgármesteri posztért

Vágner Ákos és Pajtók Gábor, a terület fideszes országgyűlési képviselője (Forrás: Pajtók Gábor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is bejelentette egri polgármester-jelöltjét a  Fidesz, Vágner Ákos agrármérnököt, korábbi agrárkamarai vezetőt indítják – tudatta a párt helyi szervezete hétfőn az MTI-vel. Ez már csak azért is érdekes, hiszen a kormánypártok korábbi városi vezetője, Oroján Sándor is bejelentette már az indulását néhány hónapja.

A 49 éves, egri születésű, jelenleg saját agrárszaktanácsadó irodáját vezető Vágner Ákos személyében olyan embert kértek fel a feladatra, aki képes békét, valamint egységet teremteni és ismét a fejlődés útjára állítani a várost – közölte a Fidesz egri szervezete. A közleményben idézték Vágner Ákost, aki az eseményen kijelentette: amennyiben bizalmat kap az önkormányzati választáson, mindent megtesz azért, hogy a megyeszékhely minél gyorsabban fejlődési pályára álljon a jelenlegi stagnálás helyett. Azt is mondta, hogy gazdasági területen dolgozó szakemberként – csapatával együtt – az elmúlt négy évben több mint 20 milliárd forint beruházási támogatáshoz juttatta a térség vállalkozásait.

Vágner Ákos mellett azonban úgy tűnik, lesz egy másik, egykori fideszes induló is. Oroján Sándor korábban az egri Fidesz-szervezet és a közgyűlés kormánypárti vezetője volt, az alapszervezetet azonban tavaly márciusban feloszlatták a központból. Oroján Sándor – a Heves Megyei Hírlap korábbi cikke szerint – az Egerért Most Egyesület néven alakult civil szervezet színeiben mérkőzne meg a június önkormányzati választáson.

Az ellenzéki oldalon sem egyszerű a helyzet. A 2019-ben polgármesteri címet szerzett volt jobbikos Mirkóczki Ádámnak ugyanis megromlott a kapcsolata egykori szövetségeseivel, a Magyar Hangnak még 2021 tavaszán adott interjúban egyenesen úgy fogalmazott, hogy nem tartja magát az ellenzék részének. Akkor azt mondta, hogy Eger polgármesterének tekinti magát, nem pártokra és nem ideológiákra tett esküt városvezetőként, hanem Eger fejlődésére. Több párt sem támogatja ezért, a Momentum már korábban bejelentette, hogy lesz saját indulójuk, Jánosi Zoltán, helyi elnökük személyében, míg a Demokratikus Koalíció Balázs Miklóst jelölte a posztra.