Egyik áldozatát karóval verte halálra, másikat pedig ötvenszer megszúrta

Egyik áldozatát karóval verte halálra, másikat pedig ötvenszer megszúrta

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 26 éves férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi hajléktalanként élt Miskolcon. 2020 augusztusában megismerkedett egy férfival és elcsalta egy hétvégi-házas övezetbe, ahol közösen italozni kezdtek. Ezután egy több mint másfél méteres fakaróval tizenhétszer testszerte megütötte áldozatát, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt. A vádlott a holttestet elvonszolta és egy fás, bokros területen elrejtette. Nem ez volt azonban az egyetlen emberölés, ami miatt felelnie kell. Az ügyészség szerint ugyanis egy hónappal később szintén Miskolcon más hajléktalanokkal együtt beköltözött egy elhagyatott épületbe, ott követte el a második bűncselekményt. Az egyik este ugyanis valamennyien inni kezdtek, majd egyikük elment aludni. A vádlott azonban utánament és egy késsel ötvenszer megszúrta, majd a holttestet egy paplanhuzatba csomagolta és bedobta az udvaron lévő kútba.

Kisebb súlyú bűncselekmények is írhatók a férfi számlájára a vádhatóság szerint: egyszer összeismerkedett egy férfival, akinek felment a lakására. Mindketten alkoholt ittak, majd amikor a házigazda elaludt, a férfi kivette a pénztárcáját elvett abból 14 ezer forintot, majd áldozata személyes iratait is magához véve elmenekült.

 Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.

Címkék: ügyészség