Egymillió eurót adományoz Soros György Budapestnek a koronavírus-járvány leküzdésére

Egymillió eurót adományoz Soros György Budapestnek a koronavírus-járvány leküzdésére

Soros György Davosban, a Világgazdasági Fórumon 2011. január 27-én (Fotó: World Economic Forum swiss-image.ch/Michael Wuertenberg)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben – idézte Soros György közleményét az Index.

Mint ebben a milliárdos üzletember kifejti: „Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között.”

A többek között CEU-t is alapító Soros György a szövegben azt is kiemeli: „A világjárvány nem ismer határokat: sem országok, sem emberek között. Mindannyian veszélyben vagyunk. Sokakat azonban különösen fenyeget a járvány: a sokszor zsúfolt idősotthonok lakóira és a hajléktalanokra gondolok, akik között sok az időskorú. Akik most elvesztik a munkájukat, a munkásszállók törékeny biztonságát, szintén hajléktalanná válhatnak, ahol a tömeges fertőzés esélye igen magas.”

Soros György új globális hálózatot épít | Magyar Hang

A negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek minőségi oktatásának támogatására új egyetemi hálózatot kíván létrehozni az üzletember.