Egymillió forinttal támogatja a Momentum a sztrájkoló tanárokat

Egymillió forinttal támogatja a Momentum a sztrájkoló tanárokat

Fotó: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán-kormány eljutott arra a minősíthetetlen erkölcsi szintre, hogy már kirúgással bünteti azokat a tanárokat, akik fel merik emelni a hangjukat a megalázóan alacsony pedagógusfizetések és a szörnyű állapotban lévő közoktatás miatt! A Momentum úgy gondolja, hogy ezek az emberek nem hogy büntetést nem érdemelnek, de a legnagyobb tisztelet jár nekik! – tudatta az ellenzéki párt mai közleményében.

„Ma a Momentum azt a döntést hozta, hogy 1 millió forinttal támogatja a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapját. A Tanítanék azon dolgozik, hogy a tanárok kiállása minél szélesebb körű és szervezettebb legyen, és mindenkihez eljusson! Emellett anyagi segítséget is nyújtanak a polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusoknak – ehhez és a mindennapi működtetéséhez azonban források is kellenek." – számolt be róla Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője. 

Mint írják: anyagi segítség mellett másik két területen is igyekszik a Momentum a pedagógusokat támogatni ebben a borzalmasan nehéz küzdelemben. Egyrészt azok a tanárok, akiket a polgári engedetlenség miatt fenyegetnek vagy emiatt már akár el is bocsátottak, a pedagogusvagyok [at] momentum [dot] hu címen ingyenes jogi tanácsadást igényelhetnek a párttól. Másrészt a Momentum is felveszi a harcot ott, ahol a párt tudja: parlamenti vitanapot kezdeményezünk az oktatásról, hogy végre a döntéshozók is szembesüljenek a tarthatatlan állapotokkal!