Ekkor indulhat újra a parlament

Ekkor indulhat újra a parlament

A parlament ülésterme a korrupcióellenes hatóságról szóló vita alatt (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 25-én kezdődhet a parlament őszi ülésszaka – értesült a Népszava. A lap információi szerint egyelőre 18 törvényjavaslat szerepel a programban, ám jelenleg nincs közöttük Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása.

A Népszava szerint utóbbi ennek ellenére vélhetően a képviselők elő kerül, s gyaníthatóan azért nem szerepel még a tárgyalandó javaslatok között, mert a tervezett programot még az előtt nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy lezárult volna a parlament nyári, rendkívüli ülésszaka. Ebben az időszakban ugyanis akár napirendre is kerülhetett volna a tavaly nyár óta halogatott döntés.

A képviselők többek között közlekedési törvényekről, az erdőbirtokosság megújításáról, munkavédelmi kérdésekről, a polgárőrség fejlesztéséről tárgyalnak és szavaznak, de az előzetes tervek szerint módosítják majd a közjegyzőkről és az igazságügyi szakértőkről szóló törvényeket is, míg több, jellemzően gazdasági témájú javaslat az EU-irányelveknek megfelelő jogharmonizációs céllal született. 

Címkék: politika, parlament