Elbúcsúztatták Vágó Istvánt

Elbúcsúztatták Vágó Istvánt

Vágó István búcsúztatása (Képernyőfelvétel: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvános búcsúztatót tartottak Vágó István egykori televíziós műsorvezető, a DK volt politikusa emlékére csütörtökön délután a budapesti Szent István parkban. A DK által szervezett eseményen Gyurcsány Ferenc pártelnök, volt kormányfő és Verebes István Jászai Mari-díjas színész, rendező, dramaturg, műsorvezető mondtak beszédet.

Gyurcsány Ferenc többek közt arról beszélt, „kitűnő embertől búcsúzunk, okos, kellemes embertől”. – Nélküle más lesz, elveszik egy szín, elveszik egy mosoly, elveszik egy gesztus, egy tekintet – mondta róla. Verebes István úgy fogalmazott: „jó hangulatú ember volt, a vidámsága, a felkészültsége, az alapossága, ahogy az információkat begyűjtötte, óriási előnyökkel bírt a tekintetben, hogy a Pistát soha nem lehetett rajta kapni nemtelenségen. Az, ami ma a közéletben dúl, annak nem volt részese. Fölötte állt ennek, és ezt nagyon becsültem benne”.

Az április végén elhunyt Vágó István 1949-ben született, 74 éves volt. A Magyar Televízióba a Riporter kerestetiken való részvételével került be, majd utána számtalan vetélkedőt vezetett, mint a A fele sem igaz, a Van benne valami, de az ő nevéhez fűződött a Grétsy Lászlóval közösen vitt Álljunk meg egy szóra! is. A Rendszerváltás után következett a Mindent vagy semmit, majd a Legyen ön is milliomos! A 2010-es években kezdett politizálni, 2014-ben a DK, az MSZP és az Együtt-PM közös jelöltje volt az önkormányzati választáson, majd 2015-ben belépett a Demokratikus Koalícióba, ahol elnökségi tag is lett.

 

Címkék: Vágó István