Elbukta Józsefvárost, de nem feledkeznek meg Sára Botondról

Elbukta Józsefvárost, de nem feledkeznek meg Sára Botondról

Sára Botond (Fotó: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A VIII. kerületi polgármesteri posztért vívott küzdelemben ugyan alulmaradt, de a jövőben sem lesz feladat nélkül a fideszes Sára Botonod. Az ATV információi szerint a fővárosi kormányhivatalt fogja vezetni, az idáig az intézmény élén álló György Istvánból ugyanis államtitkár lett.

A Miniszterelnökség államtitkárának nevezte ki György Istvánt a köztársasági elnök pénteken – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. A Budapest Főváros Kormányhivatalát csaknem hat évig kormánymegbízottként vezető politikus a tárca közszolgálatért felelős államtitkára lesz.

Elődje, Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkáraként folytatja munkáját.

Utódja a kormányhivatal élén pedig Sára Botond volt józsefvárosi fideszes polgármester lehet – erről az ATV értesült pénteken. Sára Botond tizenöt hónapon át, a 2019-es önkormányzati választásokig volt Budapest VIII. kerületének polgármestere, korábban alpolgármester volt ugyanott.

A 2018 nyári időközi választást polgármesterjelöltként még megnyerte az ellenzéki pártok által támogatott pártfüggetlen kihívójával, a volt SZDSZ-es fővárosi képviselővel, Győri Péterrel szemben, később azonban már nem tudott győzni. A 2019-es őszi önkormányzati választáson ugyanis megverte a függetlenként, az ellenzéki pártok támogatásával induló Pikó András.