Eldőlt: Veres Pál újraindul a miskolci polgármesteri posztért

Eldőlt: Veres Pál újraindul a miskolci polgármesteri posztért

Veres Pál (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2024-ben ismét elindul Miskolcon a polgármesteri posztért Veres Pál – a jelenleg is regnáló városvezető ezt a Facebook oldalán jelentette be.

A polgármester felidézte, hogy 2019-es indulásakor úgy fogalmazott: „Azt képviselem, hogy a városnak nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól. Mindenkivel szeretnék együtt dolgozni, aki tenni akar a városért, legyen bármilyen pártállású, bármilyen világnézetű, vallású, bármilyen végzettségű, bármilyen származású.” Ez az alapelve pedig azóta sem változott, szavai szerint „minden tehetségre, jó szándékra és tenni akarásra szüksége van Miskolcnak”, minden ideológia és elv, politikai hovatartozás és pártérdek előtt. Még akkor is így gondolja, ha az elmúlt években ezért meggyőződéséért kapott hideget és meleget, jobbról és balról.

Kitért arra is, hogy nehéz évek vannak mögötte és a város mögött: két év járvány, kormányzati elvonások, energiaár-robbanás, infláció. Ám azok a célok, amelyeket korábban kitűzött maga elé, továbbra is inspirálják. – Számítok a mögöttem álló szövetségre, számítok azokra, akik kitartottak mögöttem és mellettem jóban és rosszban, a nehéz és a szép időkben egyaránt. Mindazokra számítok, akik osztják hitvallásomat: mindenkivel együtt dolgozni, aki tenni akar Miskolcért. Mert ez a feladatunk, ez a munkánk, erről szól az eskünk – közölte.

Veres Pál 2019-ben az ellenzéki pártok közös jelöltjeként győzött a borsodi megyeszékhelyen. A mögötte álló, az ellenzéki képviselőket tömörítő frakcióban ugyanakkor vannak párt- és közpolitikai feszültségek.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.