Eldőlt: Veres Pál újraindul a miskolci polgármesteri posztért

Eldőlt: Veres Pál újraindul a miskolci polgármesteri posztért

Veres Pál (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2024-ben ismét elindul Miskolcon a polgármesteri posztért Veres Pál – a jelenleg is regnáló városvezető ezt a Facebook oldalán jelentette be.

A polgármester felidézte, hogy 2019-es indulásakor úgy fogalmazott: „Azt képviselem, hogy a városnak nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól. Mindenkivel szeretnék együtt dolgozni, aki tenni akar a városért, legyen bármilyen pártállású, bármilyen világnézetű, vallású, bármilyen végzettségű, bármilyen származású.” Ez az alapelve pedig azóta sem változott, szavai szerint „minden tehetségre, jó szándékra és tenni akarásra szüksége van Miskolcnak”, minden ideológia és elv, politikai hovatartozás és pártérdek előtt. Még akkor is így gondolja, ha az elmúlt években ezért meggyőződéséért kapott hideget és meleget, jobbról és balról.

Kitért arra is, hogy nehéz évek vannak mögötte és a város mögött: két év járvány, kormányzati elvonások, energiaár-robbanás, infláció. Ám azok a célok, amelyeket korábban kitűzött maga elé, továbbra is inspirálják. – Számítok a mögöttem álló szövetségre, számítok azokra, akik kitartottak mögöttem és mellettem jóban és rosszban, a nehéz és a szép időkben egyaránt. Mindazokra számítok, akik osztják hitvallásomat: mindenkivel együtt dolgozni, aki tenni akar Miskolcért. Mert ez a feladatunk, ez a munkánk, erről szól az eskünk – közölte.

Veres Pál 2019-ben az ellenzéki pártok közös jelöltjeként győzött a borsodi megyeszékhelyen. A mögötte álló, az ellenzéki képviselőket tömörítő frakcióban ugyanakkor vannak párt- és közpolitikai feszültségek.