Covid: „életerős, egészséges, 30-as éveikben járó” oltatlanok is kórházba kerülhetnek

Covid: „életerős, egészséges, 30-as éveikben járó” oltatlanok is kórházba kerülhetnek

Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának 5 évre kinevezett főigazgatója 2021. január 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára – jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.

Wikonkál Norbert azt mondta: az oltási akcióhét első hetének utolsó napján, vasárnap is „elég jó volt a forgalom”. Csak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban mintegy 15 ezer oltást adtak be a héten. Ezek között több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát - tette hozzá. Értékelése szerint az oltási akcióhét is megmutatta: „el lehet jutni az emberekhez”, s ezért is örömét fejezte ki, hogy a jövő héten is folytatódik az oltási akcióhét.

Kérdésre válaszolva fontos lépésnek nevezte az 5–11 éves korosztály oltását is. Ugyanis – mint kiemelte –  a vírus mostani hullámában a gyermekközösségek (óvodák, iskolák) környezetében sokan betegszenek meg. Ezért fontos erősíteni ebben a körben az oltást, mind a gyermekek első, mind a szüleik ismétlő oltásának beadásával – hangsúlyozta. Wikonkál Norbert azt mondta: a Honvédkórházban a koronavírusos betegek számában lassú emelkedés tapasztalható. Az eddigiek alapján „elég jól uralható a helyzet”.

Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak. Az oltatlanok között viszont életerős, egészséges, 30-as éveikben járó emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak – mondta a Honvédkórház főigazgatója.

(MTI)