Elhagyhatja az intenzív osztályt a megkéselt rendőr

Elhagyhatja az intenzív osztályt a megkéselt rendőr

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhagyhatja az intenzív osztályt az a rendőr, akire késsel támadott egy férfi csütörtökön Újpesten – hangzott el a közszolgálati M1 Híradójában szombat délután. Az adónak Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója azt mondta: a 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani. A „szerencsén és az ellátást végző orvosokon múlt az élete” – fogalmazott a főigazgató.

Mint megjegyezte, ha egy nagyobb eret ért volna szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta. Fontosnak tartja azt is, hogy egy olyan orvoscsapat végezte az ellátást, amelynek katonaorvosként harctéri sérülések ellátásában is nagy tapasztalata van.

A már jobb állapotban lévő kollégájukról szóló hírt szombat délután a rendőrség is közzétette Facebook-oldalán. „Hogy ez így lehessen, köszönet illeti az Országos Mentőszolgálat mentőseit”, mert gyors és szakszerű ellátásuknak köszönhetően az életveszélyesen megsebesített kollégájuk időben kórházba kerülhetett – írták, jelezve, hálával tartoznak továbbá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának is, hogy a speciális sebészi és harctéri sebesülések ellátásában jártas munkatársaik életmentő műtétet végeztek, megmentve ezzel az őrmester életét.

A 24.hu közben arról írt, hogy az őrjöngő késelőt megfékező rendőrök két önkormányzattól is jutalomban részesülnek. „Mindenekelőtt a két rendőrnek mielőbbi felépülést kívánunk, és köszönjük tisztes helytállásukat, Újpestért végzett munkájukat! Az ünnepek után pedig Újpest Önkormányzata nevében méltóképpen szeretnénk megköszönni helytállásukat” – írta Facebook-bejegyzésében a IV. kerület polgármestere, Déri Tibor. Az újpesti polgármester mellett a két egyenruhásnak elismerését és háláját fejezte ki Délegyháza önkormányzata is. „Sajnáljuk, hogy az elkövető – bár nem tudjuk személy szerint ki az – délegyházi illetőségű. A lehető legelső alkalommal – önkormányzatunk képviseletében – döntést fogok hozni arról, hogy a sérülést szenvedett rendőrt és az életét megmentő járőrtársát megfelelő anyagi elismerésben is részesítse községünk” – írta Facebook-bejegyzésében a Pest megyei település polgármestere, Riebl Antal.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az esetről még a csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: egy zavartan viselkedő férfi támadt a IV. kerületi, Kassai utcai egyik társasház lépcsőházában a kiérkező járőrpárosra, és a férfi rendőrt többször megszúrta. Társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt. A rendőrnő fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. Őt azóta kiengedték a kórházból.