Elhunyt Bajkai István

Elhunyt Bajkai István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt Bajkai István fideszes politikus, országgyűlési képviselő – a hírt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója tette közzé Facebook-oldalán. A következő szavakkal emlékezett meg politikustársáról: „Elhunyt Bajkai István képviselőtársam. Élmény volt vele beszélgetni. Műveltsége, szerénysége, hite példa lehet mindannyiunk számára!”

Bajkai István hivatalos oldalán is megjelent a hír: „Dr. Bajkai István a Fidesz alapító tagja, országgyűlési képviselő 2023. április 22-én visszaadta lelkét teremtőjének. Hiánya felfoghatatlan, szavakkal el nem mondható veszteség családja és a közösség számára egyaránt.”

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője így emlékezett meg róla: „Bajtárs hunyt el Bajkai István személyében. Régi, jó bajtárs, olyan, aki hosszú betegsége alatt is a munkájának élt. Sosem feledünk, Pista.”

Bajkai István 1964-ben született, 1988-ban a Fidesz alapító tagja volt. 1990-1994 között Budapest VI. kerületben önkormányzati képviselő, 2014-2018 között Budapest VII. kerületben önkormányzati képviselő és alpolgármester, 2018-tól országgyűlési képviselőként dolgozott.

Bajkai 1989-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam -és Jogtudományi Karán. 1991-ben a Southwestern Legal Foundation által szervezett „Academy of American and International Law” képzésen vett részt a Texas Állami Egyetemen, 1996-ban Oxfordban tanult angol jogi ismereteket. 1995 és 1997 között az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében nemzetközi kereskedelmi jogi képzésen tanult. Mint a Mandiner megjegyzi, Bajkait az Orbán-család ügyvédjeként is emlegették.