Elindult a regisztráció a fővárosi antitestmérésre

Elindult a regisztráció a fővárosi antitestmérésre

Kínai koronavírus elleni oltóanyag, Sinopharm-vakcina Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. április 27-én. MTI/Vajda János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mától lehet regisztrálni az ingyenes fővárosi antitest-vizsgálatra, amit a Fővárosi Önkormányzat biztosít a 60 év feletti budapestiek számára – olvasható a főváros által kiadott közleményben.

Eszerint július 5-től 9-ig, jövő hétfőtől péntekig, minden nap délelőtt 7-11 és délután 16-20 óra között lesz lehetőségük a budapestieknek arra, hogy ingyenes antitest-vizsgálaton vegyenek részt az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton. A tesztelés regisztrációhoz kötött, amit itt lehet elvégezni.

Az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt az önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését.

A felajánlott 19 ezer tesztből 18 ezer esetében a mintavételekre a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben kerülhet majd sor. A kerületek megkapják a teszteket, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja.