Elkapták a rendőrökre vascsővel támadó, majd külföldre menekülő férfit

Elkapták a rendőrökre vascsővel támadó, majd külföldre menekülő férfit

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A férfi rátámadt a rendőrökre és kivonta magát az intézkedés alól, majd Németországig menekült. Végül az ügyészség indítványára hétvégén tartóztatta le a bíróság – írta a Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak eljuttatott közleményében.

Még 2022. június 15-én történt, hogy este egy 30 éves nyírségi férfi otthonából a segélyhívón keresztül bejelentést tett és rendőri intézkedést kért. A kiérkező rendőrök a bejelentőt meghallgatták, további intézkedés céljából távoztak, majd rövid idő elteltével visszatértek, hogy tájékoztassák a férfit az eljárás eredményéről. Ennek keretében a rendőrök közölték a férfival, hogy a bejelentés tárgyát képező anyagi sérelmét bírósági úton tudja érvényesíteni. 

Az ittas férfi a gyanú szerint nem tartotta elfogadhatónak a tájékoztatást és kijelentette, hogy neki most kell a pénz, így inkább maga intézkedik és a már lassan távolodó szolgálati autó nyitott ablakán keresztül ököllel a rendőr feje irányába ütött, de a nagy erejű ütés csak a járművet találta el.

A rendőrök erre kiszálltak a szolgálati gépkocsiból, és egyikük megfogta a feldúlt férfi egyik karját, aki azonban egyre agresszívebb lett, kirántotta magát a fogásból és az ingatlan udvarára menekült, ahol egy 3 méter hosszú vascsövet magához véve bántalmazással fenyegette a rendőröket és felfegyverkezve indult meg feléjük. Az egyik rendőr a férfi támadásától tartva elővette szolgálati maroklőfegyverét és azt maga előtt tartotta, a támadást végül az elkövető testvére hárította el, aki megakadályozta fivérét abban, hogy a vascsővel az utcára lépjen.

Ezt követően a férfi elmenekült, a felkutatására tett rendőri erőfeszítések sem jártak eredménnyel, végül európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el.  

A felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével meggyanúsított többszörösen büntetett előéletű férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A bíróság a nyomozó ügyészség indítványával mindenben egyetértve, a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte. A végzés ellen a terhelt védője jelentett be fellebbezést.